Να τι συνέπειες έχει ένα... πρόγραμμα νικοτίνης στον εγκέφαλο σου.


Να τι συνέπειες έχει ένα... πρόγραμμα νικοτίνης στον εγκέφαλο σου.

Ναι, ναι, ξέρουμε ότι ξέρεις πολύ καλά ότι πρέπει να κόψεις το κάπνισμα για τους «γνωστούς» λόγους. Σήμερα όμως, ερχόμαστε να προσθέσουμε έναν ακόμα στην ήδη υπάρχουσα λίστα με την ελπίδα να σε μεταπείσουμε. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα, αν κάνεις το…  μεγάλο βήμα να βάλεις στοπ στο τσιγάρο, θα δεις τη μνήμη σου να βελτιώνεται σημαντικά και μάλιστα άμεσα!

Αυτό υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες σε νέα μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Drug and Alcohol Dependance», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα στα πρώτα 2 χρόνια  μετά την παραίτηση από τον καπνό, θα εξασφαλίσεις έως και 25% αύξηση των μνημονικών σου ικανοτήτων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει κατά πολύ τις νοητικές λειτουργίες (και ιδιαίτερα την ικανότητα απομνημόνευσης), εκτός φυσικά από όλες τις γνωστές, θετικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία σου. Όσοι μάλιστα δεν έχουν καπνίσει ποτέ, έχουν κατά 37% καλύτερες επιδόσεις στη μνήμη ανάκτησης (θυμούνται καλύτερα πληροφορίες που έχουν από καιρό λάβει), αλλά και στην προοπτική μνήμη (θυμούνται να φέρουν σε πέρας κάτι που τους έχει ανατεθεί στο παρελθόν).

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19441-akomi-enas-logos-na-ksexaseis-to-kapnisma