Oι ειδικοί ξέρουν πόσες σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα κάνουν την τέλεια σχέση!


Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμβουλή εφαρμόζεται με επιτυχία και στην σύγχρονη σεξουαλική μας ζωή, καθώς μία νέα έρευνα με καταγωγή από την Αμερική και τον Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ συχνό σεξ σε μία σχέση δεν είναι αυτό που φέρνει απαραίτητα την ευτυχία ανάμεσα σε δύο συντρόφους.

Παρόλο που παλαιότερες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι τόσο πιο ευτυχισμένο είναι, η νέα αυτή μελέτη έρχεται να καταρρίψει όλα όσα ξέραμε, αποδεικνύοντας ότι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που κάνουν -κατά μέσο όρο- σεξ μία φορά την εβδομάδα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 40.000 άτομα, που συλλέχθηκαν σε διάστημα άνω των τεσσάρων δεκαετιών.

«Μολονότι το συχνότερο σεξ έχει συσχετιστεί με την μεγαλύτερη ευτυχία, αυτό δεν ισχύει, όταν το σεξ γίνεται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα», σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά σχέση με τον/τη σύντροφό του, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει σεξ κάθε μέρα, από τη στιγμή που έχει αυτή τη σχέση», προσθέτουν.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους συμπεριέλαβε μόνο παντρεμένους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια με σταθερή ερωτική σχέση και το συμπέρασμα για τη σχέση ανάμεσα στη συχνότητα του σεξ και στην ευτυχία δεν ισχύει κατ' ανάγκη για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών.