Στη δεκαετία του ’80 Αμερικανοί επιστήμονες είχαν κάνει μια έρευνα για τα στερεότυπα. Τριάντα χρόνια αργότερα, μια άλλη ομάδα ειδικών επανέλαβε την ίδια μελέτη.


«Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια», «Όλες οι γυναίκες είναι άπιστες»: Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποια από αυτές τις φράσεις σε μια συζήτηση. Είναι μερικά από τα λεγόμενα "στερεότυπα" για τα δύο φύλα, που σύμφωνα με μια νέα έρευνα δεν... πεθαίνουν ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, στη δεκαετία του ’80 Αμερικανοί επιστήμονες είχαν κάνει μια έρευνα για τα στερεότυπα, στα οποία πίστευαν οι τότε φοιτητές. Τριάντα χρόνια αργότερα, μια άλλη ομάδα ειδικών επανέλαβε την ίδια μελέτη.

Όπως ανακάλυψε η τελευταία, τα κλισέ εκείνης της εποχής παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμη και σήμερα. Πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα; Ζήτησε από τους εθελοντές να αξιολογήσουν σε μια κλίμακα από το 1 έως το 100 σε τι βαθμό ταιριάζει στη μέση γυναίκα ή τον μέσο άντρα ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό όπως: «Σε στηρίζει συναισθηματικά» ή «Κάνει σχέδια για το μέλλον του/της».