Απελευθέρωση της μουσικής και του ωραρίου στην εστίαση και την ψυχαγωγία


Μία μάλλον ριψοκίνδυνη απόφαση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, έλαβε χθες η κυβέρνηση με την απελευθέρωση της μουσικής και του ωραρίου στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Προηγήθηκε η τηλεδιάσκεψη των ειδικών επιστημόνων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, υπήρχαν αντιρρήσεις από αρκετά μέλη σχετικά με την άρση των μέτρων.

Άλλωστε οι καθημερινοί θάνατοι από κορονοϊό αλλά και οι διασωληνωμένοι είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο χθες η χώρα μέτρησε 112 θανάτους και 633 διασωληνωμένους.

Παρ΄αυτά όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr η κυβέρνηση επιδίωξε να απελευθερώσει την αγορά της νύχτας προκειμένου να μην πληγούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται. Εξάλλου οι πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα από τις επιχειρήσεις είναι ασφυκτικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ αρχικά οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής ήθελαν να επιτρέψουν μόνο την επαναφορά της μουσικής και όχι του ωραρίου ώστε να μην ανοίξουν τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα και τα μπουζούκια, τελικώς φαίνεται ότι υπέκυψαν στα αιτήματα της κυβέρνησης.

Όσοι πάντως ήταν αντίθετοι στην απελευθέρωση της διασκέδασης είχαν ως βασικό επιχείρημα τον υψηλό αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων στη χώρα αλλά και την επίπτωση που μπορεί να έχει ακόμη και η Μετάλλαξη Όμικρον στον γενικό πληθυσμό και ειδικά στους ηλικιωμένους, έστω κι αν θεωρείται μετάλλαξη με λιγότερες επιπτώσεις.

Από την άλλη όσοι ήθελαν το πλήρες άνοιγμα της αγοράς επιχειρηματολογούσαν λέγοντας ότι το 85% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, ενώ αντίστοιχη απελευθέρωση γίνεται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Σε αναμονή τα γήπεδα

Σε ότι αφορά στα γήπεδα πάντως και γενικότερα στους αθλητικούς χώρους, το μέτρο του περιορισμένου αριθμού των φιλάθλων θα παραμείνει στο 10% για μία εβδομάδα ακόμη. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα για αύξηση του αριθμού των φιλάθλων.

Πάντως με βάση υψηλόβαθμες πηγές του ethnos.gr, η κυβέρνηση δεν ήθελε να απελευθερώσει και τα γήπεδα ταυτόχρονα με τη διασκέδαση προκειμένου να μη δοθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι ανοίγει όλη η χώρα και συνεπώς δεν απαιτείται άλλη προσοχή ή μέτρα.

Πηγή: www.ethnos.gr