Μετά το χάος και την ταλαιπωρία, την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε από την Αττική Οδό ο Κ. Μητσοτάκης


Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε στην κεντρική οδική αρτηρία, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την «Αττική Οδός».

Η Αττική Οδός το αποδέχτηκε και οι λεπτομέρειες για το πώς θα αποζημιωθούν οι πολίτες που υποχρεώθηκαν σε τέτοια ταλαιπωρία, αναμένεται να διευκρινιστούν αργότερα. 

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 3.000 οχήματα εγκλωβίστηκαν εχθές στην Αττική Οδό.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης, προήδρευσε σε σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Οι σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ολονύχτια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται, με άνδρες του στρατού να έχουν φτάσει σε όλα τα σημεία και να μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες στους εγκλωβισμένους και ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένο 79χρονο

Συγκλονιστική μαρτυρία ενός 79χρονου πολίτη που έχει εγκλωβιστεί από το βράδυ στην Αττική Οδό 100 μέτρα πριν από την έξοδο των Σπάτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

«Φοβάμαι ότι θα πεθάνω. Δεν έχει έρθει κανείς να μας βοηθήσει. Δεν υπάρχουμε για αυτούς; Σώστε μας» είπε βουρκωμένος. 

«Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών»

«Δεν πέρασε κανείς μέχρι στιγμής, μου έδωσε ένας δημοσιογράφος ένα μπουκαλάκι νερό να πιω τα χάπια μου, πετρέλαιο δεν έχω. Θέλω να φύγω, δεν μπορώ άλλο τρέμω, θα μείνω, ο άλλος εδώ έχει άσθμα, τι να τον κάνω;» λέει με απελπισία και διερωτάται: 

«Δεν τους νοιάζουμε καθόλου;». «Είμαστε 100 μέτρα από τα διόδια, γιατί δεν έρχονται με τέσσερα φτυάρια;»

«Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: www.alfavita.gr