Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test ανά πολίτη για τις γιορτές


Από σήμερα Τετάρτη 22/12 ξεκινάει η διάθεση των δωρεάν self test για τους πολίτες, που είχε προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανακοινώσεις για δύο δωρεάν self test στους πολίτες, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν να ανακοινώνει rapid test.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πολίτες καλούνται το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση το πρώτο διάστημα του 2022 κάνοντας λόγο για μια «δεύτερη φάση άμυνας».

«Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδασηΌχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί» είπε.

Πηγή: www.alfavita.gr