Πώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον – Πρόκειται για εμβολιασμένο Έλληνα


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα με αυτό να βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στα Χανιά

Πρόκειται για εμβολιασμένο Έλληνα που έφτασε στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική, έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα καραντίνας και έγινε ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, ο συμπολίτης μας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα.

Ο ασθενής παραμένει μέχρι τώρα με ήπια συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν σταλεί για εξακρίβωση όλα τα δείγματα όσων ταξίδεψαν στη Νότιο Αφρική το τελευταίο διάστημα. Οι αναλύσεις γίνονται στην Αθήνα.

Πώς εντοπίστηκε το κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

Μετά την άφιξή του στα Χανιά έκανε rapid test κάθε ημέρα και όταν βγήκε το πρώτο θετικό τεστ, προχώρησε και σε μοριακό τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι νοσούσε με κορονοϊό.

Το μοριακό τεστ έδειξε ότι ήταν «ύποπτο» για κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά από ειδικούς ελέγχους.

Ο ασθενής είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, όπως και όλες οι επαφές του. Οι επαφές είναι υπό στενή παρακολούθηση, ενώ όλα τα τεστ που έγιναν μέχρι τώρα είναι αρνητικά.

Πηγή: www.alfavita.gr