Ο Marcus Birks, που ήταν κατά των εμβολιασμών, νόσησε και έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό σε ηλικία 40 ετών, στη Μεγάλη Βρετανία. Ισχυριζόταν πως δεν κινδύνευε  λόγω άσκησης.


Ο Βρετανός μουσικός, Marcus Birks, που είχε συμμετάσχει στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Bad Lads”, πέθανε από κορωνοϊό την Παρασκευή 27/08 σε ηλικία μόλις 40 ετών. Ο ίδιος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Stoke με συμπτώματα γρίπης και δυσκολία στην αναπνοή, οπότε και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Birks που ήταν σκεπτικός για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, υποστήριζε πως δεν ήταν δυνατόν να αρρωστήσει καθώς ασκούνταν πέντε φορές την εβδομάδα και τρεφόταν υγιεινά.

Η έγκυος σύζυγός του επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ανέφερε πως μόνο όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε αποδέχθηκε πως ήταν αδαής και παρότρυνε τότε τον κόσμο, ακόμα και τους λεγόμενους αντιεμβολιαστές, να εμβολιαστούν.

Σε συνέντευξη του από το κρεβάτι του νοσοκομείου στις 11 Αυγούστου, είχε δηλώσει πως ήταν σοκαρισμένος επειδή μέχρι τότε ακολουθούσε υγιεινό τρόπο ζωής και σπάνια αρρώσταινε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το να νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις επαρκώς είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα στον κόσμο. Ήμουν αδαής ως προς τον εμβολιασμό, γι’ αυτό και τον ανέβαλα. Το πρώτο πράγμα που θα παροτρύνω την οικογένειά μου και όποιον βλέπω είναι να κάνει το εμβόλιο».

Η έγκυος σύζυγός του εκλιπόντα μουσικού έγραψε για τον θάνατό του: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει, δεν ξέρω πως γίνεται να αντιμετωπιστεί αυτός ο πόνος». Ο μουσικός υπήρξε παντρεμένος με τη σύζυγό του για 10 χρόνια.

Πηγή: www.news247.gr