Όλες οι παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις που παίζουν σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου

«Η Ταράτσα του Φοίβου», «Κάψε το Σενάριο Reloaded» και άλλα που αξίζει να πας

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

660x220-FY-td

Performance:  «How a Place becomes a Person…» στο Communitism, στο Μεταξουργείο

Ο Δυτικός Πολιτισμός μέσα από τα μάτια όσων τον βιώνουν υπό συνθήκες αναγκαστικού εκπατρισμού. Αυτός είναι ο πυρήνας της performance «How a Place becomes a Person…» που παρουσιάζει η Μαρίλλη Μαστραντώνη και το Εντροπία Ensemble από τις 17 Ιουνίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο Communitism, στο Μεταξουργείο. Η Μαρίλλη Μαστραντώνη και οι συνεργάτες της αξιοποιούν τα εργαλεία του θεάτρου-ντοκουμέντο και του θεάτρου της επινόησης, δημιουργώντας ένα θέαμα που επιχειρεί να εξετάσει τον «τόπο» όπου οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους διασταυρώνονται, αλλά και τη σχέση μεταξύ της υποκειμενικής άποψης και της συλλογικής αντίληψης της ιστορίας.
Πέμπτη 17/6, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15 €, Μειωμένο: 12 €. Προπώληση:
 viva.gr.
Στην ταράτσα του Communitism, Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο, https://www.facebook.com/communitism/

 

Stand Up Comedy: «Κάψε το Σενάριο Reloaded» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος παρουσιάζουν τις Πέμπτες 10, 17 και 24 Ιουνίου στις 21:15, για τρεις μόνο ημερομηνίες ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show με καταιγιστικό ρυθμό, καμένο χιούμορ και ό,τι άλλο αποφασίσετε εσείς. Όλα αυτά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (LUNAR SPACE). Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Μια παράσταση που οι κωμικοί ανεβαίνουν στην σκηνή και υπακούν τις εντολές του κοινού δημιουργώντας από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και πολλές φορές χωρίς ποιότητα».
Πέμπτη 17/6, 21:15
Εισιτήριο: Από 12€ | Προπώληση: www.hahcomedy.com και viva.gr.
Lunar Space, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλέφωνο: 21 1418 5217. www.fhw.gr

 

Φεστιβάλ: 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» έρχεται να εγκαινιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Από 11 έως 20 Ιουνίου, καθημερινά από τις 8.00μμ. έως τις 11.30μμ., δεκάδες νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες performances σε μία 10ήμερη καθημερινή σκυλατοδρομία δημιουργικής έκφρασης και πρωτοπορίας.
Πέμπτη 17/6, 20:00
Εισιτήριο: 6€: 3 performances/ανά ημέρα, 10€: όλες οι ημερήσιες performances. Προπώληση viva.gr.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως, Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ. totrenostorouf.gr

 

Μουσική Παράσταση: «Η Ταράτσα του Φοίβου» στο Θέατρο Άλσος

Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος. Ο Φοίβος Δεληβοριάς με μία μοναδική παρέα, σας προσκαλεί κάθε Πέμπτη, από τις 10 Ιουνίου, στην Ταράτσα του για ένα μοναδικό «Summer in the city». Μαζί με το Φοίβο ο Θανάσης Αλευράς, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και δύο ολοκαίνουργια entries στην παρέα: η Idra Kayne και ο Φοίβος Ριμένας. Την Πέμπτη 17 Ιουνίου καλεσμένη η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Σκηνοθεσία: Άγγελος Τριανταφύλλου.
Πέμπτη 17/6, 20:45
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη: 30€, Β’ Ζώνη: 25€, Γ’ Ζώνη: 20€, Δ’ Ζώνη: 15€. Προπώληση: viva.gr. 
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

 

Προβολές σε θερινά σινεμά: «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα

Oι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη προσγειώνονται στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα στην Κυψέλη, από την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 22:30 και για λίγες μέρες. Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία.
Πέμπτη 17/6, 22:30
Γενική είσοδος: 5 € | Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinemas/stellacinema/ | Κρατήσεις: 210 8657200
Cinema Stella (Open Air), Τενέδου 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200. https://www.facebook.com/stellacinema/

 

Έκθεση: «Art on Boards| The Skate Project» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη και η THE SKATEROOM παρουσιάζουν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το επιτυχημένο Art-For-Social-Impact Project: Art on Boards| The Skate Project, όπου καθιερωμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα πάνω σε σανίδες skateboarding, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό. Για την ελληνική εκδοχή 17 εικαστικοί με ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών παρουσιάζουν μία ομαδική έκθεση με 51 πρωτότυπες και συλλεκτικές σανίδες δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς: Το Free Movement Skateboarding και το Mum Institute.
Πέμπτη 17/6, 11.00 -20.00.
Είσοδος Ελεύθερη.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλέφωνο: +30 210 3608278. Email: contemporary@zoumboulakis.gr. www.zoumboulakis.gr.