Μία ταινία και δυο παραστάσεις που επιβάλλεται να δούμε σε εποχή αυθαιρεσίας και έντονης βίας


Υπόθεση ταινίας ''Απόστρατος''

Στην ταινία, ένας τριαντάρης επιχειρηματίας στα όρια της χρεοκοπίας (Μιχάλης Σαράντης), μετακομίζει στου Παπάγου, στη μονοκατοικία του παππού του, απόστρατου αξιωματικού που δεν ζει πια. Καθώς εγκλιματίζεται στο νέο σπίτι, συναντά παλιούς παιδικούς φίλους και γνωρίζει έναν ηλικιωμένο γείτονα (Θανάσης Παπαγεωργίου).

Μαθαίνοντας για την φιλία του δεξιού, συντηρητικού παππού του με τον αριστερό, φτωχό συναγωνιστή του, αρχίζει να συνειδητοποιεί πολλά πράγματα, όχι μόνο για το παρελθόν της χώρας του αλλά και για το παρελθόν της οικογένειάς του και εν τέλει για τον ίδιο του τον εαυτό.

Βρες εισιτήρια εδώ.

 

Παράσταση ''Φυλές''

Ο Μπίλυ, αν και εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει «φυσιολογικά» μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του. Η εισβολή όμως της Σύλβιας στον μικρόκοσμο της οικογένειας ανατρέπει ό,τι ίσχυε ως τότε.

Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο;

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης

- Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.

- Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva Services με θέμα »Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ», όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου για το video. (Αν δεν βρίσκετε το e-mail στα εισερχόμενά σας, παρακαλούμε ελέγξτε και τους φακέλους Ανεπιθύμητα (spam) και Προσφορές.) Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.

- Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας από το ΔΕΙΤΕ ONLINE: Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 3 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Παρακολουθείτε την παράσταση εδώ.

 

Παράσταση ''Δον Κιχώτης''

Στο 23ο κεφάλαιο του 2ου βιβλίου, ο Δον Κιχώτης, ως τραγικό πρόσωπο κι ενσαρκωτής μιας γνήσιας εσωτερικότητας, συλλαμβάνεται να διαγράφει μια κατακόρυφη πορεία προς το εσωτερικό της σπηλιάς του Μοντεσίνου· προς τα βάθη των φαντασιακών αναμετρήσεων. Έχοντας παραμερίσει κάθε κοινό φόβο κι αψηφώντας τον κίνδυνο του καταποντισμού, εισέρχεται σ’ έναν τόπο εμπειρίας εκουσίως με την αμφίεση του περιπλανώμενου ιππότη, όπως εισέρχεται το παιδί σ’ ένα περιβάλλον που διέπεται από τους ιδιόμορφους κανόνες παιχνιδιού.

Με αφορμή την κατάβαση και την απόκρυφη, ενύπνια περιπλάνηση του Δον Κιχώτη-Homo Ludens εντός του περιβάλλοντος του σπηλαίου, στην παράσταση παρακολουθούμε μια αλληλουχία επεισοδίων υπό τους ιδιόμορφους κανόνες που ορίζει η τάξη του παιχνιδιού, όπου όλα πολλαπλασιάζονται καθώς ανακλώνται αδιάκοπα στα κάτοπτρα ενός ιδιωματικού οράματος της πραγματικότητας, όπου όλα συνδέονται μέσω του κατακόρυφου άξονα της κατάβασης με τη μεγαλύτερη ιδέα της ζωής.

Βρες εισιτήρια εδώ.