Αναλυτικά οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή


Ξεκίνησε το τελευταίο μέρος της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών.

Η εισαγγελέας πρότεινε τις εξής ποινές:

- Ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά

- 13 έτη για τους «επτά» κατηγορούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ( Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος)

- 7 έτη κάθειρξης στους πρώην βουλευτές που κατηγορήθηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

- 5 έτη στους κατηγορούμενους που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά  (Μίχος, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας)

- κάθειρξη 8 ετών στους συνεργούς του Γ. Ρουπακιά (Άγγος, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Κομιανός, Κορκοβίλης, Μιχάλαρος, Πατέλης, Σταμπέλος, Τσαλίκης, Τσορβάς) και 6 σε όσους είχαν ελαφρυντικό (Αναδιώτης, Δήμου, Σκάλκος, Χρυσαφίτης)

Επιπλέον προτείνεται κάθειρξη 8 μηνών στον Ν. Άγγο και στον Α. Μιχάλαρο για παράνομη οπλοκατοχή, 15 μήνες στον Στ. Σαντοριναίο, 13 μήνες στον Γ. Πατέλη.

Για την υπόθεση των αλιεργατών προτείνεται κάθειρξη 7 ετών στους κατηγορούμενους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος) ενώ κάθειρξη 10 ετών προτείνεται στον κατηγορούμενο Πανταζή.

Για την επίθεση σε συνεργείο του ΠΑΜΕ, με 10 μήνες φυλάκισης προτείνεται να τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής και 6 μήνες ο κατηγορούμενος Χατζηδάκης.

Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων και το δικαστήριο θα διασκεφθεί για να ανακοινώσει το τελικό ύψος των ποινών για κάθε κατηγορούμενο.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.