Από ώρα σε ώρα θα οδηγηθούν στις φυλακές οι καταδικασθέντες


Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για τους 16 από τους 20 βουλευτές της ναζιστικής ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ''Χρυσής Αυγής''.  Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο και σε όσους έκρινε το δικαστήριο πως είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. 

Κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμένη. 

Για τον Μίχο έγινε δεκτό το ελαφρυντικό περί ειλικρινούς μετάνοιας, ενώ για τον Αρβανίτη ο πρότερος σύννομος βίος ως τον χρόνο της πράξης.

Αναφορικά με τους κατηγορούμενους Δήμου και Σκάλκο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχτηκε τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και κατά την κράτηση».

Οι ποινές για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ανακοινωθούν είτε το βράδυ είτε αύριο.

Εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, οι καταδικασθέντες οδηγούνται από την αστυνομία στη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι εξώ από το Εφετείο έχει συγκεντρωθεί κόσμος και μετά την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησαν χειροκροτήματα ενώ κοινό σύνθημα όλων δεν είναι άλλο από το  «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

efe.jpg

 

efet.jpg

Ενώ θερμή με χειροκροτήματα ήταν η υποδοχή προς τη Μάγδα Φύσσα όταν έφτασε στο Εφετείο.

magdaf.jpg

Ακόμη, να σημειωθεί ότι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να προσεγγίσουν μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το Εφετείο ενώ η  αστυνομία επενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές. Το κάλεσμα είχε απευθύνει μέσω twitter ο  Γιάννης Λαγός.