Ο φοιτητικός σύλλογος στη πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού


Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης εθελοντικής αιμοδοσίας, χθες στις 7 Απριλίου, από τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ενεργή συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση που χαρακτηρίζει το φοιτητικό σύλλογο στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό.

Δεν θα μπορούσαν να τιμήσουν με καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Ιατρικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήραν την απόφασή τους και την ανακοίνωσαν.

''Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις'', αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο ψήφισμά τους, καλώντας «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια''.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Εκφράζουν, παράλληλα, τη στήριξή τους ''στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς''.