Η πραγματική απόλαυση βρίσκεται στα μικρά πράγματα. Και στις εκλογές –ιδίως τις δημοτικές– ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσεις είναι να κάνεις το εξής απλό: να μπεις στο ΥouΤube και να πληκτρολογήσεις τον όρο αναζήτησης «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». 


Όσοι έχουν εργαστεί στον χώρο των μέσων ενημέρωσης (ή γύρω τους) θα γνωρίζουν ότι η προεκλογική περίοδος είναι μια ακραία διαδικασία. Από τη μία έχει το στοιχείο της έντασης, καθώς τα ερωτηματικά πληθαίνουν, τα προγνωστικά αυξάνονται, οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Από την άλλη, είναι το απόλυτο «σκότωμα» για τους εργαζόμενους σε αυτά: πρέπει να αντιμετωπίσεις μια ολόκληρη κοινότητα πολιτικών, πολιτικάντηδων και επίδοξων πολιτικάντηδων, να διαβάζεις ασταμάτητα, να κρίνεις και ενίοτε να κρατάς ισορροπίες.


Η πραγματική απόλαυση, όμως, βρίσκεται στα μικρά πράγματα. Και στις εκλογές –ιδίως τις δημοτικές– ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσεις είναι να κάνεις το εξής απλό: να μπεις στο ΥouΤube και να πληκτρολογήσεις τον όρο αναζήτησης «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». Έτσι έπραξε και ο γράφων ένα ξημέρωμα και παρουσιάζει τρεις υπέροχες δημιουργίες· τρία αποσπάσματα του προεκλογικού αγώνα, που δίνουν μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα για την αθέατη πλευρά της τοπικής πολιτικής σκηνής.

1. Ο έντεχνος ντόπιος

Στο αμέσως παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Κωνσταντίνο Μπλούχο, γιατρό χειρούργο, με μαλλί καρέ και μουσάκι 1990s –τυπικό δείγμα της ελεγχόμενης εναλλακτικότητας της επαρχίας– με παντελόνι καγκούρικα σκισμένο, να περπατά σε ένα πάρκο. Το πού πηγαίνει, άγνωστο... Γνωρίζουμε μόνον ότι πιστεύει ακράδαντα πως το σημαντικότερο κριτήριο για να κρίνεις τους πολιτικούς είναι «η αγνότητα των προθέσεών τους», η «ορθότητα των επιλογών τους» και τα αποτελέσματά τους. Κοινώς, «εντάξει, μπορεί να έχουμε κάνει και δυο-τρεις μαλακίες, αλλά είμαστε καλά παιδιά».  Κατά τ' άλλα ευχόμαστε ειλικρινά καλή επιτυχία στον κ. Μπλούχο.

{youtube}3gnvwDxeRUU{/youtube}

Διαβάστε όλο το άρθρο του Νίκου Σβέρκου εδώ.