Αποφασισμένοι να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές είναι 7 στους 10 νέοι της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, Τετάρτη απόγευμα, παρουσιάζεται η έρευνα.


Αποφασισμένοι να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές είναι 7 στους 10 νέοι της Θεσσαλονίκης. 

 

Αυτό προκύπτει από έρευνα κοινής γνώμης που διενεργήθηκε για τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 ενόψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου. Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε στα μέσα Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, το 68% των ερωτηθέντων, ηλικίας 17 – 35 ετών, απαντά ότι σκοπεύει να ψηφίσει, ενώ μόνο ένας στους δέκα αγνοεί ότι πλησιάζουν οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

 

Συγκεκριμένα, 92% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στο ερώτημα "γνωρίζετε ότι τον Μάιο έχουμε Ευρωεκλογές;".

 

Η παρουσίαση των αναλυτικών αποτελεσμάτων της έρευνας θα γίνει σε εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Θεσσαλονίκη –ΕΠΝ 2014 σήμερα Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 (20.00), στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου).

 

Την εκδήλωση θα ανοίξει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, φορέα διοργάνωσης της Θ-ΕΠΝ 2014 Μαρία Πασχαλίδου. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα γίνει από εκπρόσωπο της εταιρίας Metagenesis, που διενήργησε την έρευνα. Θα  ακολουθήσει σχολιασμός των αποτελεσμάτων της έρευνας από τον επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Άρη Στυλιανού.

 

Επίσης, ομάδα εθελοντών της ΕΠΝ 2014 θα σχολιάσει με τον δικό της τρόπο τα ευρήματα της έρευνας.

 

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ευθύμιος Σαββάκης, θα κλείσει με διάλογο  με το κοινό.