Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Found.ation


Για πολλούς το blockchain σημαίνει απλά μια φούσκα. Για όσους ξέρουν όμως, είναι μια τεχνολογία που αλλάζει ήδη τον κόσμο. Η επανάσταση που ξεκίνησε το Bitcoin με το distributed ledger έχει πολλαπλές εφαρμογές που ίσως για το ευρύ κοινό δεν είναι ακόμα γνωστές.
Το new year resolution του Startup Grind είναι να τ' αλλάξει αυτό!
Ο πρώτος μας λοιπόν καλεσμένος για το 2018, είναι ο Co-founder και CEO της Ελληνο-Σουηδικής startup norbloc που αλλάζει ριζικά την διαδικασία του KYC (Know-Your-Customer) για την εισαγωγή, ανανέωση και παρακολούθηση σημαντικών εγγράφων πελατών. Οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τέτοιους ελέγχους που συνήθως σχετίζονται με την καταπολέμηση του ξεπλήματος χρήματος (AML) και είναι χρονοβόροι και επίπονοι.
O Astyanax Kanakakis, έχοντας ο ίδιος δουλέψει στον τομέα του finance για 16 χρόνια, είδε την ευκαιρία να λύσει αυτόν τον μεγάλο πόνο χτίζοντας την πλατφόρμα του στο blockchain. Το αποτέλεσμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον δαιμόνιο επενδυτή Πάνο Παπαδόπουλο, γνωστό για την αγάπη του προς το blockchain. Όπερ και εγένετο το πρώτο deal του Marathon VC που επένδυσε $2 εκατομμύρια στην norbloc!
Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα κάνουμε ένα deep dive στον χώρο του blockchain, μακριά από το hype του Bitcoin, των λοιπών crypto currencies και των ICO παρουσιάζοντας ένα πραγματικό business με real life εφαρμογές. Έναρξη όπως πάντα στις 6μμ με την υποστήριξη του TechTalentSchool και του eFOOD στο Found.ation

Agenda
6:00 pm Networking & Food
7:00 pm Fireside chat + Q&A
8:00 pm Networking