Δείτε τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης


Δείτε τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 7η προγραμματισμένη Διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή του Προγράμματος για τον «Επαναπροσδιορισμό του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», υπό τη Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη με την συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μελών της Τεχνικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και τριών εμπειρογνωμόνων.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Μεγάλης Βρετανίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχει τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Καραμεσίνη παρουσίασε τις ακόλουθες προτεραιότητες που θέτει η νέα Διοίκηση, με στόχο να γίνει ο ΟΑΕΔ ένας υποδειγματικός δημόσιος φορέας απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

•Αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ με στόχο τη διεύρυνση και βελτίωση των υπηρεσιών του.

•Ενδυνάμωση του ΟΑΕΔ με προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού.

•Ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ μέσα από τη βελτίωση της ικανότητας σχεδιασμού, υλοποίησης, διαχείρισης και αξιολόγησης των προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

•Δημιουργία νέου εργασιακού κλίματος και κινήτρων για την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων του Οργανισμού στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ενδυνάμωσης του ΟΑΕΔ.

Της Διευρυμένης Διοικούσας προηγήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 εσωτερικό τεχνικό σεμινάριο στον ΟΑΕΔ, με τη συμμετοχή διευθυντών, στελεχών του Οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η διερεύνηση των οργανωτικών μοντέλων και μοντέλων διοίκησης των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε., καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τη μέθοδο κατηγοριοποίησης των ανέργων, ανάλογα με τις δυσκολίες ένταξής τους στην αγορά εργασίας, ώστε να επιτυγχάνεται η διαφοροποιημένη αντιμετώπισή τους από τους εργασιακούς συμβούλους.


Πηγή: Capital