Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου


 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου

 

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα δημοσιευτεί νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για επίδοξους επιχειρηματίες χωρίς ηλικιακό περιορισμό.Το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθούν τα 100 από τα 270 εκατομμύρια των εμπροσθοβαρών δράσεων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Star Channel.

 

Εν τω μεταξύ, σχετικά με προηγούμενο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχει ολοκληρωθεί, παρατηρείται πολύ χαμηλός βαθμός απορρόφησης των κονδυλίων. Ενώ στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 14 χιλιάδες δικαιούχοι και δυνητικά δικαιούχοι, ποσοστό άνω του 60% που έχουν λάβει έγκριση δεν έχουν προχωρήσει την επένδυση.

 

Η χαμηλή απορρόφηση κατά την άποψη του κ. Κωνσταντινόπουλου είναι αποτέλεσμα διαφόρων προβλημάτων «όπως το θέμα της σταθερότητας, τι γίνεται με τις πολιτικές εξελίξεις που είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας» είπε ο υφυπουργός.

 

Δεύτερος ανασταλτικός παράγοντας είναι, όπως δήλωσε, θέματα που σχετίζονται με τις χρηματοδοτήσεις «είτε αφορούν τις τράπεζες είτε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε εμείς ως κράτος που δίνουμε».

 

 

Υπάρχει όμως και μια ειδική κατηγορία, συνέχισε ο ίδιος, «… είχαμε στο πρόγραμμα τους δικαιούχους οι οποίοι έκαναν τα χαρτιά τους χωρίς καμία προϋπόθεση, πήραν την έγκριση και υπήρχαν και οι δυνητικά δικαιούχοι, αυτοί που για να πάρουν την έγκριση ενώ είχαν τη βαθμολογία, τους λέγαμε: θα βάλετε το 30% της επένδυσης και μετά θα σας βοηθήσουμε. Η διαφορά είναι ότι οι δικαιούχοι που δεν χρειαζόταν να βάλουν το 30% στην αρχή δνε φαίνεται να προχωράνε πολύ γρήγορα τις επενδύσεις, σε σχέση με αυτούς που έδωσαν το 30%».