1ος διαγωνισμός Καινοτομίας για τη Θαλάσσια Οικονομία


 

1ος διαγωνισμός Καινοτομίας για τη Θαλάσσια Οικονομία

 

H εκδήλωση για την ανάδειξη των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για τη Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία Blue Growth Piraeus θα πραγματοποιηθεί στο Passport - Χώρο Πολιτισμού στον Πειραιά την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 μμ.

 

To Blue Growth Piraeus είναι ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία. Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες μπορούν να ενισχύσουν τις παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την θαλάσσια οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ένα νέο οικοσύστημα επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών θέτοντας την θάλασσα ξανά και υπο νέο πρίσμα στην πρωτοπορία της οικονομικής ανάπτυξης.

 

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον/Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός και Θαλάσσιες μεταφορές αποτέλεσαν τις θεματικές ενότητες στις οποίες αναζητήθηκαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

 

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να υποστηρίξει την δημιουργία νέων επιχειρήσεων στους παραπάνω τομείς καθώς και να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει νέους επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες της θαλάσσιας οικονομίας.

 

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή 15 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.

 

Στις 3 πρώτες νικήτριες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, καθώς και θα έχουν την δυνατότητα στέγασης και εκκόλαψης στο πρότυπο πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria.net.

 

 

Με την παροχή αυτή καλύπτεται μία πολύ σημαντική παράμετρος για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας που είναι η στέγαση και η δικτύωση με νέους επιχειρηματίες.