Μετά τη συγκλονιστική συμμετοχή των φοιτητών στη διαδήλωση στα πλαίσια της γενικής απεργίας και της 8ης Μάρτη, το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται με νέες κινητοποιήσεις


Μετά τη συγκλονιστική συμμετοχή των φοιτητών στη διαδήλωση στα πλαίσια της γενικής απεργίας και της 8ης Μάρτη, το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται με νέες κινητοποιήσεις, όπως ενημερώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με σχετικό δελτίο τύπου.

Η ανακοίνωση του Μ.Α.Σ.

Το μήνυμα των χιλιάδων φοιτητών ξεκάθαρο: Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα! Η οργή να γίνει αγώνας!

Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή και των φοιτητών στη σημερινή διαδήλωση που με τα πανό τους, τα συνθήματα τους ξεκαθάρισαν πως το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί, θα την πληρώσουν όλοι τους. Κράτος και εταιρείες, όλες οι κυβερνήσεις που υπηρέτησαν διαχρονικά την πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των μεταφορών  του σιδηροδρόμου.

Σήμερα το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε από το Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο. Σήμερα ήταν μια διαφορετική μέρα για όλους μας.

Η διαδήλωση ήταν συγκλονιστική. Ένα ανθρώπινο ποτάμι από απεργούς, φοιτητές, μαθητές κατέκλυσε για πολλές ώρες τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας. Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα, Προπύλαια, Ομόνοια… Όλα γέμισαν με κόσμο!

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα» βροντοφώναξαν χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι, καθώς και για το αυριανό συλλαλητήριο στις 12μμ στα Προπύλαια.

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο: