Οι φοιτητές Σωτήρης Πεννιάς και Γεώργιος Πολίτης δημιούργησαν με σπαγγέτι νο 10, νο6 και ταλιατέλες μια μικρογραφία της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» που εντυπωσιάζει


Μια εντυπωσιακή και…λαχταριστή μικρογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, «Χαρίλαος Τρικούπης» κατασκεύασαν δύο φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, χρησιμοποιώντας για πρώτη ύλη ζυμαρικά διαφόρων ειδών!

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές Σωτήρης Πεννιάς και Γεώργιος Πολίτης δημιούργησαν με σπαγγέτι νο 10, νο6 και ταλιατέλες μία αναπαράσταση της γέφυρας, έχοντας σαν στόχο να συμμετάσχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, όπου και παραχώρησε τις φωτογραφίες του έργου, ο Σωτήρης Πεννιάς ανέφερε: «Η γέφυρα έχει διαστάσεις 30 εκατοστά επί 2 μέτρα επί 40 εκατοστά και ζυγίζει 25 κιλά χωρίς την προθήκη και 32 αν συνυπολογιστεί και αυτή».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Η γέφυρα σχεδιάστηκε σε κλίμακα 1:750 (ένα προς 750). Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να κατασκευαστεί σε αυτή την κλίμακα, καθώς το μήκος της θα έφτανε τα τεσσεράμισι μέτρα. Έτσι κρατήσαμε τους πυλώνες σε κλίμακα 1:750 και φτιάξαμε το κατάστρωμα μικρότερο, σε κλίμακα 1:1500. Κατασκευάσαμε τη γέφυρα από το ύψος της θάλασσας και πάνω, δηλαδή όχι τα θεμέλιά της, με τις λεπτομέρειες του οδοστρώματος και του καταστρώματος, τα πεζοδρόμια και τις καλωδιώσεις της πραγματικής».

g

Ο διευθυντής Ελλάδας της βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ, Γεώργιος Μούτσιανας, που πρόσφερε τα ζυμαρικά στους φοιτητές, δήλωσε με ενθουσιασμό: «Όταν δεχτήκαμε την επικοινωνία από τους φοιτητές, για τη χορηγία των μακαρονιών που απαιτούνταν για τη δημιουργία της γέφυρας, ανταποκριθήκαμε πρόθυμα και άμεσα».

Για την κατασκευή της γέφυρας χρησιμοποιήθηκαν 11 κιλά μακαρονιών ΜΑΚΒΕΛ και συγκεκριμένα τέσσερα πακέτα σπαγγέτι νούμερο 10, οκτώ συσκευασίες νούμερο 6 και ένα πακέτο ταλιατέλες.

Οι δύο πολυμήχανοι φοιτητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν τη γέφυρα, έφτιαξαν τα αναλογικά ξύλινα μηχανήματα που απαιτούνταν για τις μετρήσεις των αντοχών της, εφάρμοσαν μαθηματικά μοντέλα, έκαναν τεκμηρίωση και δημιούργησαν γραφήματα σχετικά με το ευφάνταστο έργο.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr. Τις φωτογραφίες παραχώρησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σωτήρης Πεννιάς και η βιομηχανία ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ.