Φοιτητές καταγγέλλουν πως ξυλοκοπήθηκαν από μέλη της ΚΝΕ, στο πανεπιστήμιο Πάτρας - Καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου


Σε μια απίστευτη καταγγελία προχωρούν οι φοιτητές της ΚΝΕ του πανεπιστημίου Πατρών. Όπως καταγγέλλουν, το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, μέλη της ΔΑΠ τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους και βρίζοντάς τους.

Οι φοιτητές της ΚΝΕ καταδικάζουν τα γεγονότα και συμπληρώνουν πως τέτοιες συμπεριφορές αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής, τονίζοντας πως «είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας ως πρόσχημα για την «ασφάλεια των φοιτητών», για την «δημοκρατία» και την « ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

«Ξέρουμε καλά ότι τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα. Καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές δυσκολίες και ανάγκες που έχει ένας φοιτητής σήμερα», όπως τονίζουν και καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σκηνές «απείρου κάλλους»  μας χάρισαν απλόχερα σήμερα στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών μέλη της ΔΑΠ και του Ελευθεριακού Σχήματος. Σπρωξιές, μπουνιές και βρισιές αντικρίσαμε σήμερα ήμασταν στο χώρο εκείνη την ώρα με αφορμή την πρόθεση της ΔΑΠ να στήσει τραπέζι.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα γεγονότα. Οι φοιτητές έχουμε πείρα για το πώς αξιοποιούνται τέτοιες ενέργειες για να χτυπηθεί το φοιτητικό κίνημα. 
Από τη μια αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής. Είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας ως πρόσχημα για την «ασφάλεια των φοιτητών», για την «δημοκρατία» και την « ελεύθερη διακίνηση ιδεών»
 Από την άλλη γίνεται προσπάθεια τέτοια γεγονότα να ταυτιστούν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τη δράση τους ώστε να  βάλει η κυβέρνηση χέρι στην λειτουργία τους, να τους καταστήσει χειροκροτητες της πολιτικής της, να τους απαξιώσει στα μάτια των φοιτητών 

Ξέρουμε καλά ότι τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα. Καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές δυσκολίες και ανάγκες που έχει ένας φοιτητής σήμερα!

Απέναντι σε όλα αυτά η απάντηση είναι η οργάνωση μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, η συζήτηση και η διεκδίκηση για τα πραγματικά μας προβλήματα. Καλούμε όλους τους φοιτητές το επόμενο διάστημα να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες τους, να ζωντανέψουν τους Συλλόγους τους μέσα από την μαζικοποίηση των Συνελεύσεων και των δράσεων τους και να μην αφήσουν χώρο για τέτοιες ενέργειες, να τους γυρίσουν την πλάτη.

Η πρώτη απάντηση να δοθεί σήμερα μέσα από τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 18:00 από την πλατεία Γεωργίου.

Πηγή: AlfaVita