Μεγάλες καθυστερήσεις κάθε χρόνο στη διανομή των συγγραμμάτων


Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Κάθε χρόνο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη διανομή των συγγραμμάτων με αρκετά βιβλία να φτάνουν μέχρι και το Δεκέμβρη.

Φέτος η κυβέρνηση και το Υπουργείο αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαδικασία δήλωσης συγγραμμάτων. Πλέον η δήλωση μαθημάτων προηγείται της δήλωσης συγγραμμάτων.

Όμως, σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στην πλειοψηφία των τμημάτων οι δηλώσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα με αποτέλεσμα να καθυστερεί απαράδεκτα τόσο η δήλωση όσο και η παράδοση των συγγραμμάτων!!

«Βέβαια την ίδια ώρα που εμείς δεν έχουμε βιβλία, η κυβέρνηση μοιράζει κανονικά τα εκατομμύρια προς τους εκδοτικούς οίκους» αναφέρει για να προσθέσει: «Δε φτάνει η έλλειψη υποδομών και καθηγητών, πρέπει να τα βγάλουμε πέρα και χωρίς βιβλία;».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση! ΤΩΡΑ το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικήσεις να πάρουν μέτρα για:

Να ανοίξουν άμεσα οι δηλώσεις μαθημάτων σε όλες τις σχολές και τα τμήματα.

Να δημοσιευτούν όλες οι βαθμολογίες μαθημάτων που έχουν καθυστερήσει.

Τη δωρεάν διάθεση όλων των συγγραμμάτων σε καθορισμένα σημεία μέσα στις σχολές με ευθύνη των διοικήσεων και όχι των εκδοτικών οίκων.

Να παρέχονται όλα τα απαραίτητα συγγράμματα για κάθε μάθημα.

Ανάρτηση όλου του αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού στις πλατφόρμες του Πανεπιστημίου. Ηλεκτρονική ανάρτηση των σημειώσεων των καθηγητών.

Αναβάθμιση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών (επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, αίθουσες ΗΥ, κλπ). Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και τα επιστημονικά περιοδικά για όλους τους φοιτητές»

Πηγή: AlfaVita