Εξαφανισμένος είναι ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Μιλάμε για το Πανεπιστήμιο στο οποίο τις τελευταίες μέρες η αστυνομία έχει εγκατασταθεί και επιτίθεται στους φοιτητές με χημικά.


Θλίψη και απογοήτευση για τα γεγονότα στο ΕΚΠΑ γράφει ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στο ΕΚΠΑ, οι οποίοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση της αστυνομίας (ΟΠΠΙ) στα Πανεπιστήμια.

"Το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα μέλη ΔΕΠ, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και οι φοιτητικοί σύλλογοι, είναι ενάντιοι στην πανεπιστημιακή αστυνομία!

Τα ΜΑΤ πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από το ΕΚΠΑ και να μην επιτίθενται στους φοιτητές με δακρυγόνα και ρίψη χημικών!

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τα Πανεπιστήμια και να προστατεύσει τους φοιτητές και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη δημιουργία τεχνητών εντάσεων και τη χρήση βίας.

Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη και την απογοήτευσή μου για τα γεγονότα στο ΕΚΠΑ και να ζητήσω την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ και της αστυνομίας από τις Πανεπιστημιουπόλεις" σημειώνει ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου που εκφράζει θαρραλέα το φρόνημα της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος

Δημόπουλος πρύτανης ΈΚΠΑ

Όλων των ανθρώπων του Πανεπιστημίου; Μάλλον όχι! Εξαφανισμένος είναι ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Μιλάμε για το Πανεπιστήμιο στο οποίο τις τελευταίες μέρες η αστυνομία έχει εγκατασταθεί και επιτίθεται στους φοιτητές με χημικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών το γεγονός ότι η αστυνομία μπήκε πρώτα στο ΕΚΠΑ οφείλεται στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν εδώ και καιρό ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ με το Υπουργείο Παιδείας. Πιθανόν αυτό να σχετίζεται με τη στενή συνεργασία της Διοίκησης του ΕΚΠΑ και του Υπουργείου Παιδείας στον πρόσφατο νόμο της Νίκης Κεραμέως...τον οποίο στήριξαν μόλις 2 Πρυτάνεις...μεταξύ των οποίων ο κ. Θάνος Δημόπουλος...

Πηγή: AlfaVita