Με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ.Νίκης Κεραμέως, εγκρίθηκε  επιχορήγηση προς το ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για το οικονομικό έτος 2022 ύψους 23.724.540,00€.


Η επιχορήγηση αφορά στην κάλυψη δαπανών Φοιτητικών Εστιών και των Λειτουργικών εξόδων για το 2022.

Δείτε την απόφαση

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινωθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε το ποσό των 190 εκατ. ευρώ που προωθούνται με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την εγκατάσταση φοιτητικών εστιών στην Περιφέρεια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στη χρηματοδότηση έργων με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που αφορούν περιοχές της Περιφέρειας, προχωράει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), συνεχίζοντας τη σταθερή υποστήριξή της σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν θετικές αλλαγές σε ολόκληρη τη χώρα και να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή.

Ειδικότερα, η ΕΤΕπ ενέκρινε την πρόταση χρηματοδότησης έργων ύψους 190 εκατ. ευρώ, που προωθούνται με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορούν στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων [συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης (R&D)] για ελληνικά πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακόλουθα:

  • Εγκαταστάσεις φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
     
  • Εγκαταστάσεις φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και άλλων υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
     
  • Εγκαταστάσεις φοιτητικών εστιών και άλλων εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε Βόλο και Λαμία.

Πηγή: www.alfavita.gr