Στο άνοιγμα των Πανεπιστημίων και των σχολείων εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος


Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εξήγησε γιατί δεν δόθηκαν δωρεάν self test στους φοιτητές, όπως έγινε με τους μαθητές λέγοντας ότι τα Πανεπιστήμια σε μια εβδομάδα ολοκληρώνουν το ακαδημαϊκό εξάμηνο και ξεκινά η εξεταστική, ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει καθημερινή επαφή. Τόνισε επίσης ότι οι φοιτητές είναι εμβολιασμένοι στο 84%.

Ο Υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης πως οι φοιτητές μπαίνουν στην εξεταστική περίοδο και εκ των πραγμάτων, όπως είπε, τηρούνται οι αποστάσεις.

Ωστόσο, ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ώστε το κάθε τμήμα ξεχωριστά να έχει την δυνατότητα να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον φοιτητή που έχει νοσήσει και δεν πήγε να γράψει το μάθημα.

«Βασική μας έγνοια είναι να μην χάσουν την εξεταστική οι φοιτητές που θα νοσήσουν», σημείωσε ο κ. Συρίγος

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν θα γίνει δεύτερη εξεταστική και η δεύτερη ευκαιρία θα ισχύει μόνο για όσους φοιτητές έχουν νοσήσει. Το κάθε τμήμα θα έχει την δυνατότητα να αποφασίζει πως διαχειριστεί το θέμα, ανέφερε ο κ. Συρίγος, ενώ είπε ότι στην πλατφόρμα edupass θα φαίνεται σε κάθε τμήμα πόσοι νοσούν.

Πηγή: www.alfavita.gr