Κεραμέως: «Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;»


Η εξεταστική στα πανεπιστήμια θα γίνει κανονικά διευκρίνισε με σημερινές της δηλώσεις η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και απαντώντας στις επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως η επιτροπή των ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν» είπε, τονίζοντας πως οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση είναι κυρίως παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί, ενώ το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι το επέβαλλε και η διεθνής τάση.

«Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Επανέλαβε δε την άποψη ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολικό περιβάλλον, σημειώνοντας πως το αυξημένο testing μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στον εντοπισμό κρουσμάτων στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Όπως είπε, το 84% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα σελφ τεστ, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν. 

Αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, επανέλαβε πως σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν κάθε μέρα test, ενώ απευθυνόμενοι στους γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη Δευτέρα διερωτήθηκε: «εάν υπάρξει ενα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Πηγή: www.alfavita.gr