Απειλές κατά πάντων και καμία ανάληψη ευθύνης για τα χθεσινά γεγονότα στη πλατεία της Νέας Σμύρνης


Μετά τα χθεσινά τρομακτικά γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με την άφιξη των αστυνομικών του υπουργού προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι με πρόσχημα την έφοδό τους για ελέγχους ξυλοκόπησαν ένα 18χρονο παιδί με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα πλευρά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές.

Ακόμη πιο προκλητική υπήρξε η ανακοίνωση ότι το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου θα μπουν οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις στα ΑΕΙ της χώρας τις οποίες θα απαρτίζουν υπάλληλοι που δραστηριοποιούνται όλο αυτό το διάστημα ως αστυνομικοί ενώ αναμένεται να γίνουν και νέες προσλήψεις το φθινόπωρο. Ακόμη, προχώρησε σε εξαιρετικά προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τους φοιτητές που πραγματοποιούν κατάληψη στο ΑΠΘ.

«Η Πρυτανεία είναι και πάλι σε κατάληψη. Για λόγους ασφαλείας το Πρυτανικό Συμβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία της Πρυτανείας, δηλαδή της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Δηλαδή το Πανεπιστήμιο δεν διοικείται. Κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος. Όποιος όμως εμποδίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα, χάνει το δικαίωμα του στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

Ας το καταλάβουν, ας το εμπεδώσουν και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν. Η Δημοκρατία είναι νομιμότητα που περιλαμβάνει ελευθερία και ευθύνη, προστασία και στάθμιση δικαιωμάτων. Οι πολίτες πληρώνουν τα Πανεπιστήμια για σπουδές και μέλλον των παιδιών, όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Και η Πολιτεία στηρίζει την Παιδεία γιατί αποτελεί το βασικό όπλο της χώρας για συμμετοχή στα τεχνολογικά άλματα που κάνει ολόκληρος ο πλανήτης.

Δεν θ’ αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση».