Η ανακοίνωση των αντιπροσώπων του- Την αναθεώρηση της απόφασης ζητάει και το ΕΜΠ


Στην σχετική ανακοίνωση, η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρει ότι αποφάσισε τα εξής: 

   1. Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.

2. Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

   3. Να συντονίσουν τη δράση του φορέα με τα οικονομικά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.

   4. Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι και ο  προέδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γ.Στασινός , εκδίδοντας μια σκληρή ανακοίνωση, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι κατέθεσε την τροπολογία την τελευταία στιγμή, εν κρυπτώ και χωρίς διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή των διατάξεων αποτελεί ξεκάθαρα επιλογή του υπουργείου Παιδείας και δεν έχει καμία σχέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ούτε η σχετική κοινοτική οδηγία. Ουσιαστικά δηλαδή κατήγγειλε για νυχτερινό κοινοβουλευτικό "πραξικόπημα" την κ. Κεραμέως υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι και αντισυνταγματικές.

Και -το σημαντικότερο- σημειώνει ότι οι εμπνευστές της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους μηχανισμούς των Υπουργείων θα καταλάβουν πολύ σύντομα αυτό που η κοινωνία και η δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, γνωρίζουν καλά: το γιατί συμβαίνει αυτό…

«Θα το καταλάβουν στον πρώτο σεισμό, στην πρώτη πλημμύρα, στην πρώτη παραβίαση πληροφοριακών συστημάτων, στο πρώτο βιομηχανικό ή εργατικό ατύχημα, στο πρώτο πρόβλημα ασφάλειας τροφίμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός. 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

 «Ο σχεδιασμός του χώρου και η προστασία του κτισμένου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας», ενώ «την εκπαίδευση των μηχανικών που αναλαμβάνουν το σύνθετο αυτό έργο εξασφαλίζουν πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα».