Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο ΣΚΑΙ


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και εξήγησε λεπτομερώς το ''επόμενο βήμα'' του υπουργείου σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και την επιστροφή των μαθητών στη νέα σχολική κανονικότητα.

''Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες'', δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως στο άμεσο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και συνολικά των εκπαιδευτικών δομών υπό την εποπτεία του υπ. Παιδείας.

''Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική'', δήλωσε σχετικά με την επαναφορά στην «σχολική καθημερινότητα». Σε κάθε περίπτωση, θα δοθούν αυστηρές οδηγίες που θα έχουν να κάνουν με την απολύμανση χώρων, τήρηση πρωτοκόλλων υγιεινής (τοποθέτηση αντισηπτικών στις αίθουσες), πρόβλεψη για τον συγχρωτισμό σε αίθουσες κ.α.

Η υπουργός Παιδείας προσέθεσε πως δεν θα χαθεί ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά στα ΑΕΙ, ενώ τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα ισχύσουν για τα σχολεία.

Σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν θα καταβληθούν δίδακτρα για υπηρεσίες που δεν παρέχονται, όπως η μεταφορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.