Συνεχίζονται οι μαζικές συνελεύσεις και καταλήψεις


Για ένα καλύτερο αύριο οι φοιτητικοί σύλλογοι ΠΑΠΕΙ, Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Τοπογράφων, ΝΦΕΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων(ΣΕΤ), Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών  και Κοινωνικών Επιστημών(ΣΔΟΚΕ) του ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώνονται, διεκδικούν και μας καλούν στα 3 μεγάλα σηλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη 24, την Παρασκευή 25 και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 24/10 
Ημέρα ψήφισης ισοτιμίας ιδιωτικών κολλεγίων με πανεπιστήμια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης:
-Διοργάνωση συλλαλητηρίου φοιτητικών συλλόγων στις 12:00, Προπύλαια.
-Συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων στις 18:00 στα Προπύλαια. 

Παρασκευή 25/10, 11:00 
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση, έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές μας, άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Πέμπτη 31/10 
Πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε για σπουδές-δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
•Να δοθεί τώρα άμεσο, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαστηριακό εξοπλισμό, υποδομές, η εκρηκτική κατάσταση στη φοιτητική μέριμνα όπου μόνο 9 στους 100 δικαιούνται δωμάτιο σε εστία και αυτό σε άθλιες συνθήκες.
•Να  μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά.