Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε Σεμινάριο στο CERN (CERN-wide seminar) σήμερα


Η ερευνητική ομάδα της Αναπλ. Καθ. Νίκης Σαουλίδου του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ ηγήθηκε, σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο, σημαντικής ανάλυσης Φυσικής στο πείραμα CMS στον Μεγάλο Επιταχυντή αδρονίων LHC του CERN. H κ. Σαουλίδου εργάσθηκε σε αυτή την ανάλυση μαζί με τους δύο Υποψήφιους Διδάκτορές της, Μάγδα Διαμαντοπούλου και Δημήτρη Καρασάββα, που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η κοινοπραξία CMS  αφιερώνει ειδικό και εκτενές άρθρο σε αυτή την ανάλυση [1], η οποία παρουσιάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα Διεθνή Συνέδρια του χώρου (EPS 2019) [2] τόσο σε ομιλίες όσο και σε Poster από τους δύο Υ.Δ. [3]. Οι δύο Υ.Δ. του ΕΚΠΑ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξαγωγή αυτών των αποτελεσμάτων, επίσης παρουσιάζονται και εδώ [4].

H κ. Σαουλίδου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτά σε Σεμινάριο στο CERN (CERN-wide seminar) στις 23 Ιουλίου. Σε αυτή την ανάλυση, από την ομάδα της κ. Σαουλίδου, συμμετέχουν επίσης από το ΕΚΠΑ και οι Δρ. Ειρήνη Τζιαφέρη, και ο Μεταπτυχιακός φοιτητής Ηλίας Ζησόπουλος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Αναπλ. Καθ. Νίκη Σαουλίδου αναλαμβάνει επίσημα την θέση του Συν-συντονιστή (co-Convener) μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων αναζήτησης νέας Φυσικής στο πείραμα CMS, του EXOTICA Physics Group, στα πλαίσια του οποίου διεξήχθη αυτή η ανάλυση. Το πείραμα CMS είναι ένα από τα δύο μεγάλα πειράματα γενικού σκοπού στον Μεγάλο Επιταχυντή αδρονίων LHC του CERN και αριθμεί περί τους 3000 ερευνητές από όλο τον κόσμο.

1  http://cms.cern/news/new-ways-approach-most-classical-search-new-particles 

2.  http://eps-hep2019.eu/ 

3.  https://indico.cern.ch/event/577856/contributions/3422439/ 

3.  https://indico.cern.ch/event/577856/contributions/3422448/ 

4.  https://www.instagram.com/stories/cmsexperiment