Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή στον επιταγχυντή επιχειρηματικότητας.


Για 1η φορά Έλληνες φοιτητές και καθηγητές συμμετέχουν στο Entrepreneurship Bootcamp του Πανεπιστημίου Berkeley

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή ομάδας Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών στον επιταγχυντή επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Berkeley, τον Ιανουάριο του 2019.

Το Berkeley Method of Entrepreneurship Bootcamp είναι ένας κύκλος εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, όπου συμμετέχουν επιλεγμένοι φοιτητές και ερευνητές από όλον τον κόσμο, οι οποίο παρουσιάζουν και εξελίσσουν τις ιδέες τους με τη βοήθεια καθηγητών, μεντόρων και επενδυτών από τη Silicon Valley και την ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Στο Berkeley Bootcamp συμμετείχαν οι πρώτοι διακριθέντες των Aegean Startups (φοιτητές από το Παν, Αιγαίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), καθώς και ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανάμεσα σε περίπου 120 συμμετέχοντες, επιλεγμένους από 15 χώρες.

Οι Έλληνες φοιτητές και ερευνητές συμμετείχαν σε τρεις ιδέες – ομάδες, οι οποίες ήταν ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις που συνολικά παρουσιάστηκαν: - MyNequin, λογισμικό για δημιουργία 3D μοντέλου, για αγορά ρούχων στο διαδίκτυο (Leader: UC Berkeley, team: Greece, US, India)  - Social Food,  εφαρμογή που επιτρέπει τις μερίδες που περισσεύουν στα εστιατόρια να δίνονται σε κοινωνικά υποστηριζόμενες οικογένειες (Leader: Παν. Αιγαίου, Τeam: US, S.Korea, Japan)  - VR Community, μία ψηφιακή κοινότητα γύρω απο την εικονική πραγματικότητα (Leader: Sunway Univ. Malaysia, Team: US, Greece, Malaysia)

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπεύθυνος των Aegean Startups δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας, στον επιταγχυντή επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Berkeley αποτελεί τη συνέχιση μίας συστηματικής προσπάθειας συνεργασίας με το γνωστό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. 

Για πρώτη φορά Έλληνες φοιτητές έδειξαν τις ιδέες και δυνατότητές τους σε ένα διεθνές, ανταγωνιστικό περιβάλλον και όλοι πήραμε σημαντικά μαθήματα για τον τρόπο δουλειάς, τις μεθόδους και τα μυστικά επιτυχίας, για τις νέες επιχειρήσεις που ξεπηδούν από το πανεπιστήμιο και την έρευνα. Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές και αυτής της προσπάθειας, που θέλουμε να έχει συνέχεια» Ο Γιώργος Καμπουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων με έδρα τη Σάμο, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φοιτητές και καθηγητές από το Τμήμα και το Πανεπιστήμιό μας συμμετέχουν και διακρίνονται στο διεθνές περιβάλλον ενός από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου. 

Η εξωστρέφεια, οι διεθνείς συνεργασίες, η αριστεία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μερικές από τις αρχές που προσπαθούμε να ακολουθούμε στην πράξη, κόντρα στις όποιες δυσκολίες». Η συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας στο Παν. Berkeley υποστηρίχθηκε οικονομικά από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).