Σεμινάρια 3d printing από το εργαστήριο Προσθετικής Μηχανικής του ΤΕΙ ΑΜΘ

Μάθε και εσύ 3d εκτύπωση και απογείωσε την καριέρα σου. Δήλωσε συμμετοχή τώρα!

Κείμενο: Λένα Αλεξανδράκη

Σεμινάρια τρισδιάστατης εκτύπωσης (3d printing) οργανώνει το εργαστήριο Προσθετικής Μηχανικής του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μετά την εξεταστική, τον Φεβρουάριο του 2019 και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, 4 ώρες ανά ημέρα, τα απογεύματα.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing), ή αλλιώς προσθετική κατασκευή, θεωρείται ως η σημαντικότερη τεχνολογία των τελευταίων ετών παγκοσμίως. Αποτελεί μια προηγμένη τεχνολογία, ή καλύτερα διαδικασία, η οποία καθιστά δυνατή τη δημιουργία αντικειμένων μέσω πολλαπλών αλλεπάλληλων στρώσεων υλικού, συνήθως πολύ μικρότερων του ενός χιλιοστού. Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει ριζικές διαφορές με οποιαδήποτε από τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής. Πρόκειται για μια ταχεία προσθετική διαδικασία κατασκευής που καλύπτει μια μεγάλη ομάδα τεχνολογιών και διεργασιών. Αυτό επιτρέπει τη χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης για τη δημιουργία αντικειμένων και την παραγωγή προϊόντων επιλέγοντας από ένα ευρύ φάσμα υλικών, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αν όχι πάντα, η 3D εκτύπωση μπορεί να μας προσφέρει ένα άριστο αποτέλεσμα σε πολύ λιγότερο χρόνο και με εξαιρετικά μικρότερο κόστος συγκρίνοντάς τη με τις συνηθισμένες κατασκευαστικές μεθόδους.

Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα τον Φεβρουάριο του 2019, μετά την εξεταστική. Θα είναι διάρκειας μίας εβδομάδας, 4 ώρες ανά ημέρα, τα απογεύματα. Σύνολο 28 ώρες.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον καθηγητή κ. Ηλία Σαράφη, τηλ 2510462230