Ένα σπάνιο παράδειγμα σύνδεσης της αγοράς με την εκπαίδευση.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου (Html.Gr) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΜΠ διοργάνωσε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Καινοτομία &΄Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Την εκδήλωση άνοιξε ο συνεργαζόμενος καθηγητής στο elearning Παν. Πειραιώς και Υπ. Δρ του Παν. Αιγαίου Θανάσης Δαβαλάς. Ακολούθως τον λόγο πήρε ο καθηγητής του Παν. Αιγαίου Γιάννης Χαραλαμπίδης, που πρόσφατα αναδείχθηκε από τον διεθνή οίκο Apolitical στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Εκ μέρους της αγοράς μίλησε o Δημήτρης Τσίγκος από την StartTech Ventures που ανακοίνωσε την στήριξη της εταιρείας του στο κοινό δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό τμήμα του Παν. Αιγαίου και του ΕΜΠ με τίτλο «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στηρίζοντας τις startups που πρόκειται να δημιουργηθούν στα πλαίσια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Μια σύνδεση αγοράς και εκπαίδευσης που για την χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό καθώς και αιτήσεις εγγραφής μπορείς να κάνεις μέχρι και τις 10/09/18 στο: http://msc.icsd.aegean.gr/innovation/

όπως και σε αυτά που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: http://msc.icsd.aegean.gr/egov/

και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων: http://msc.icsd.aegean.gr/iot/

Πηγή: Alfavita.gr