Τι έχει ανακοινωθεί.


Το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης με δίδακτρα είναι γεγονός. Θα οργανωθεί από δύο σημαντικά για την πορεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ΑΕΙ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Το αντικείμενο του προγράμματος αφορά τα ισχυρότερα brand name της χώρας: την αρχαιολογία, την ιστορία και την ελληνική γλώσσα και φιλολογία. Στόχος του είναι η προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ειδικότερα, όπως παρουσιάζει η «Καθημερινή», το ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα θα οργανωθεί από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ο τίτλος του είναι «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece». Θα είναι τετραετούς διάρκειας (οκτώ εξάμηνα) και θα παρέχει 248 πιστωτικές μονάδες για το σύνολο των οκτώ εξαμήνων.

Οι μονάδες αυτές θα αποτελούν το διαβατήριο του προγράμματος, ώστε το πτυχίο να είναι εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα προπτυχιακά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ειδικά σχεδιασμένα, ενώ θα διδάξουν πολλοί καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής (όπου θα γίνονται και τα μαθήματα) καθώς και άλλοι επίσης διεθνούς κύρους επιστήμονες. Πλην των άλλων, στο πλαίσιο του προγράμματος θα διοργανώνονται σεμινάρια, διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (π.χ. επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος) και οι φοιτητές θα συμμετέχουν σε ανασκαφές.

Επίσης, ορίζονται ο τρόπος και οι προϋποθέσεις εισαγωγής. Θα γίνουν δεκτοί έως 100 φοιτητές και τα δίδακτρα θα είναι 8.000 ευρώ ετησίως. 

Πηγή: alfavita.gr