Ο Γιώργος Τζώρτζης θα σπουδάσει Βιοχημεία σε ένα από τα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.


Σε ένα από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, έγινε δεκτός με υποτροφία ένας Έλληνας, ο Γιώργος Τζώρτζης από το Βόλο, υπότροφος και οικότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η ιστορία του όμως έχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα: είναι μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης ενώ παράλληλα αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ!

«Ξεκίνησα να κολυμπώ από 5 χρονών και στην ηλικία των 13 μπήκα στην αγωνιστική κατηγορία. Σίγουρα ο πρωταθλητισμός διαφέρει πολύ από τον απλό αθλητισμό. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά από τη στιγμή που κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ, οι δυσκολίες γίνονται απλά ένα μέρος της καθημερινότητάς μου», σχολίασε ο ίδιος σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Παράλληλα, ο Γιώργος είχε το όνειρο να σπουδάσει στην Αμερική. Έτσι, στη Β’ Λυκείου αποφάσισε να αφήσει την πόλη του, το Βόλο, και να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για να φοιτήσει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου.

«Με ενδιαφέρει πολύ η Βιοχημεία στον άνθρωπο και ο τομέας της έρευνας. Ίσως γιατί λόγω της ενασχόλησής μου με το κολύμπι μου γεννήθηκε το ενδιαφέρον να κατανοήσω σε βάθος και να ερευνήσω τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος», κατέληξε, αναφερόμενος στο αντικείμενο σπουδών που επέλεξε.