Θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.


Ο 14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) 2018 αφορά στους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της χώρας και τον προκηρύσσει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ).

Διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO) και έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Η πρώτη φάση του ΠΔΒ θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9.30 π.μ., στα κατά τόπους σχολεία, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εξεταστικά Κέντρα και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή χωριστά μόνο για την τάξη φοίτησής του, με τη συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής φόρμας – δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (www.pdbio.gr). 

Περισσότερες πληροφορίες θα διαβάσεις εδώ.