Οι υποτροφίες Fullbright ενισχύουν οικονομικά τους φοιτητές και τους επαγγελματίες που βάζουν ψηλά τον πήχυ.


Αν ονειρεύεσαι να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε κάποιο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, μια υποτροφία Fulbright μπορεί να γίνει σύμμαχός σου. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ομώνυμου ιδρύματος προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε σπουδαστές και επαγγελματίες σχεδόν από όλους τους επιστημονικούς κλάδους, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να σπουδάσουν, να παρουσιάσουν ανεξάρτητη έρευνα ή να παρακολουθήσουν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης σε οποιοδήποτε αναγνωρισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο και εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες Fullbright απονέμονται στους τομείς των Τεχνών, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Σπουδών Επικοινωνίας, των Κοινωνικών Επιστημών, της Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης, των Φυσικών Επιστημών και των Εφαρμοσμένων Επιστημών. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να επιλέξεις το ακαδημαϊκό ίδρυμα που προτιμάς και να υποβάλεις την αίτησή σου σε αυτό. 

Οι υπότροφοι επιλέγονται από επιτροπές αξιολόγησης στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ με κριτήρια την ακαδημαϊκή αριστεία τους, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά επιτεύγματά τους, τη συμμετοχή τους στα κοινά και τις ηγετικές ικανότητές τους.

Αν λοιπόν διαπρέπεις σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς, κάνε «κλικ» εδώ. Ίσως ανακαλύψεις μια ευκαιρία ζωής, που θα σου επιτρέψει να δρέψεις τους καρπούς των ακαδημαϊκών κόπων σου.