Θα πάρουν μέρος πάνω από 1500 φοιτητές και 350 διακεκριμένοι επιστήμονες.


Από τις 12 ως τις 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 23ο Επιστημονικό Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και μαζί του το 11ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος.

Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε) – Παράρτημα Λάρισας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Τμήμα Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα των Πανεπιστημίων και Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας.

Περίπου 1500 φοιτητές Ιατρικών Σχολών και λοιπών σχολών Υγείας, νέοι ιατροί και 350 διακεκριμένοι επιστήμονες του εσωτερικού και εξωτερικού θα πάρουν μέρος στο συνέδριο και θα ανταλλάξουν γνώσεις σε διάφορους θεματικούς άξονες της ιατρικής. 

Θα πραγματοποιηθούν 40 κεντρικές ομιλίες (11ο Διεθνές Forum), 250 προφορικές ανακοινώσεις, 55 αναρτημένες, 49 κλινικά φροντιστήρια και workshops και 129 στρογγυλές τράπεζες, ενώ στη διάρκεια του συνεδρίου θα «τρέξει» και η 21η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης.

Το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος αποτελεί τον πλέον σημαντικό τόπο συνάντησης και ανάπτυξης θέσεων του φοιτητικού ιατρικού κόσμου, καθώς αποτελεί το μοναδικό φοιτητικό συνέδριο με την ίδια ισχύ και κύρος με τα υπόλοιπα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και επιπλέον τυγχάνει διεθνούς και πανευρωπαϊκής αναγνώρισης. 

Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Ευγένιος Τριβιζάς, εγκληματολόγος και συγγραφέας, με τίτλο «Η σφαγή των νηπίων: Φαντασία, Παιδί και Εξουσία», ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 στις 20:15, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του Τμήματος Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Περισσότερες πληροφορίες για το 23ο ΕΣΦΙΕ και 11ο Διεθνές Forum είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου εδώ.