Απευθύνεται σε φοιτητές σχολών Μηχανικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων.


Για 7η φορά η γαλλική πολυεθνική Schneider Electric, διοργανώνει τον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό «Go Green in the City», με στόχο να προωθήσει την καινοτομία.

Η εταιρεία ειδικεύεται στη διαχείριση της ενέργειας και του αυτοματισμού και ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές σχολών μηχανικών και διοίκησης επιχειρήσεων από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου και έχει ως στόχο την αναζήτηση καινοτόμων ενεργειακών λύσεων για τις έξυπνες πόλεις.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν φοιτητές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου ή προγράμματος ΜΒΑ μέχρι τις 12 Μαΐου. 

Σε ομάδες δύο ατόμων αποτελούμενες τουλάχιστον από μία γυναίκα, ώστε να προωθηθεί η διαφορετικότητα και η ενσωμάτωση, οφείλουν να καταθέσουν μία µελέτη περίπτωσης που θα παρουσιάζει την ιδέα τους για μια καινοτόμο λύση για τη πόλη σχετικά με την διαχείριση ενέργειας. Η μελέτη θα κινείται γύρω από τα εξής τέσσερα θέματα του διαγωνισμού:
- στρατηγική και τεχνολογία,
- αποτελεσματικότητα λύσεων ψύξης,
- αποθήκευση ενέργειας,
- ενσωματωμένα ενεργειακά συστήματα στο αστικό περιβάλλον ή γύρω από οποιαδήποτε άλλη ιδέα για την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά το 2011 και κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετέχοντες. Στο διαγωνισμό του 2016, δήλωσαν συμμετοχή 16.466 φοιτητές από 180 χώρες και κατατέθηκαν 1.184 μελέτες και μάλιστα η συμμετοχή από την Κίνα αυξήθηκε κατά 1075% σε σχέση με το 2015!

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών FH Aachen της Γερμανίας που πρότεινε μία καινοτόμο αιολική αντλία εκτός δικτύου που επιτρέπει σε όλες τις αγροτικές κοινότητες να έχουν πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια χαμηλού κόστους.

Στις 9 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι 100 ομάδες που φτάνουν στον ημιτελικό. Στη συνέχεια θα οριστεί ένας μέντορας που θα τις συνοδεύσει για τους επόμενους 2 μήνες και θα τις βοηθήσει να συντάξουν μία σύνoψη και να δημιουργήσουν ένα βίντεο παρουσίασης της πρότασής τους. 

Οι 12 φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 7 Αυγούστου και θα πάρουν μέρος στον τελικό που θα γίνει 9-13 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Η νικήτρια ομάδα θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί τις διάφορες εγκαταστάσεις της Schneider Electric σε όλο τον κόσμο, ενώ θα τους προσφερθεί θέση εργασίας στην εταιρεία στη χώρα προέλευσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιτοσελίδα του διαγωνισμού εδώ.