Από σήμερα και μέχρι τις 28 Απριλίου.


Μετά από ανάθεση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προχώρησε στην προκήρυξη κατ’ ελάχιστον 3865 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και για όλες τις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ της Ελλάδας.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκούν 9 μήνες. Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ανέρχεται σε 380 ευρώ για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και σε 200 ευρώ για τους σπουδαστές στον τόπο κύριας κατοικίας τους.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους επιμελείς φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν χαμηλά εισοδήματα να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους. Παράλληλα, στοχεύουν στην διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 με καταληκτική ημερομηνία την 28η Απριλίου 2017. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του ΙΚΥ.