Συνεργασία που παρέχει ένα ασφαλέστερο και περισσότερο αξιόπιστο ταξίδι για 160.000 οδηγούς στην άλλη άκρη του κόσμου...


Στη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πολιτεία της Victoria της Αυστραλίας βοηθά το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεργαστεί το τελευταίο και οι οδηγοί του αυτοκινητόδρομου Μ80 της Πολιτείας της Victoria θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν ενός νέου καινοτόμου συστήματος που βοηθάει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το σύστημα «Adaptive Variable Speed Limit» χρησιμοποιεί αλγόριθμο του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης που εκτιμά τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και καθορίζει την κατάλληλη ταχύτητα στέλνοντας την αντίστοιχη πληροφορία στους οδηγούς μέσω μεταβαλλόμενων σημάτων.

Μέσω της χρήσης του συστήματος, παρέχεται ένα ασφαλέστερο και περισσότερο αξιόπιστο ταξίδι για 160.000 οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο κάθε μέρα.

Οι Αυστραλοί δίνουν μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη συνεργασία και είναι χαρακτηριστικό ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού της Πολιτείας Victoria.