Ο Δημήτρης Σεργεντάκης ξεχώρισε ανάμεσα σε 1.000 συμμετοχές από 52 -παρακαλούμε- χώρες...


Με το πρώτο βραβείο στην Home Interior Products των International Design Awards βραβεύτηκε ο φοιτητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Σεργεντάκης. Μαζί με το βραβείο πήρε και τιμητική μνεία (horonable mention) στην κατηγορία Interior Furniture των International Design Awards: όλα αυτά για τον σχεδιασμό της καρέκλας “Origami Chaise Longue”.

Από 52 χώρες συμμετείχαν στον διαγωνισμό, όμως ο Χανιώτης φοιτητής αρχιτεκτονικής ήταν εκείνος που εντυπωσίασε περισσότερο. Ο ίδιος, μιλώντας, στο hania.news, δήλωσε ότι τα ενδιαφέροντά του είναι η μελέτη κτιρίων και των αντικειμένων μέσα σε αυτά και στη συνέχεια ο σχεδιασμός αντικειμένων μικρής κλίμακας και επίπλων. 

sergentakis2.jpg

Η καρέκλα μελετήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Παραμετρικός Σχεδιασμός 1» (διδάσκων: Α. Βαζάκας) και κατασκευάστηκε από σύνθετα φύλλα αλουμινίου (Etalbond) στο Εργαστήριο Προπλασμάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Οι κριτές επέλεξαν μεταξύ 1.000 συμμετοχών από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Αυτή τη στιγμή, η καρέκλα εκτίθεται στο ΚΑΜ, στην έκθεση “Asseyez-vous mr. Le Corbusier”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου.