Οι μαθητές δίνουν λύσεις σε κοινωνικά θέματα που τους αφορούν


Οι μαθητές δίνουν λύσεις σε κοινωνικά θέματα που τους αφορούν

 

Ένα μοναδικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και το οποίο υλοποιείται από το Impact Hub Athens, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος YES Alliance.

 

Στόχος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Απριλίου, στοImpact Hub Athens είναι να βοηθήσει τους μαθητές:

1.να ανακαλύψουν πώς μια επιχειρηματική δράση μπορεί να οδηγήσει σε μία θετική αλλαγή στην κοινωνία.
2.να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.
3.να γνωρίσουν τη σημασία της ομαδικής δουλειάς για την επίλυση προβλημάτων μέσα από τη συμμετοχή τους σε βιωματικές ασκήσεις



Στο εργαστήριο οι μαθητές θα εμπνευστούν από παραδείγματα νέων, που πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν πράξη τις επιχειρηματικές ιδέες τους, για να δώσουν λύσεις σε κάποιο κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα, θα γνωρίσουν εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θα μάθουν για κοινωνικά ζητήματα που τους αφορούν. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της ομάδας του Impact Hub θα μπουν σε διαδικασία καταιγισμού ιδεών (brainstorming) και σχεδιασμού (ideation) των δικών τους πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, που θα μπορούσαν να φέρουν την αλλαγή που οι θα ήθελαν να δουν στην κοινωνία.



Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α’­ - Γ’ Λυκείου.



Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή.



Δυνατότητα συμμετοχής έως 50 μαθητές ανά εργαστήριο.



Ημερομηνία διεξαγωγής των εργαστηρίων: 13 & 14 Απριλίου (το διάστημα 09:00 – 13:00)



Χώρος Διεξαγωγής: Impact Hub Athens, Καραϊσκακη 28, Αθήνα, 10554



Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στα εργαστήρια

 

email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ: 2103210146