Σήμερα, στον «Ιανό»


Σήμερα, στον «Ιανό»


Ειδικοί θα συζητήσουν με το κοινό για όλα όσα συνιστούν λεκτικό, κοινωνικό, σωματικό και ηλεκτρονικό εκφοβισμό
Ένα από τα πλέον «καυτά» ζητήματα της εποχής, αυτό του σχολικού εκφοβισμού ή bullying όπως έχει γίνει γνωστό από την αγγλική, βάζει στο τραπέζι της συζήτησης η Science View (Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Επικοινωνιολόγων Επιστήμης και Συγγραφέων Επιστήμης).
 
Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει ένα Science Cafe στο χώρο του Ιανού, με θέμα «Bullying: Έφηβοι, εκφοβισμός, άσκηση βίας. Tο φαινόμενο και τρόποι αντιμετώπισης», την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00.



Ειδικοί θα συζητήσουν με το κοινό για όλα όσα συνιστούν λεκτικό, κοινωνικό, σωματικό και ηλεκτρονικό εκφοβισμό, θύματα του οποίου είναι κυρίως οι έφηβοι, και συγκεκριμένα, για την κοροϊδία, τις διακρίσεις, τα ντροπιαστικά σχόλια, τη   διάδοση φημών, την καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, την απομόνωση από την ομάδα, τη σωματική βία και τον εκβιασμό μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο
 
Για τις εκφάνσεις του εκφοβισμού θα μιλήσουν οι ειδικοί: Άρτεμις Τσίτσικα, Επικ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής –Εφηβικής Ιατρικής, Επιστ. Υπεύθυνος Μ.Ε.Υ, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, Παν/μιου Αθηνών. Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α.Κυριακού», Ζαχαρούλα Σμυρναίου, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Τομέας Παιδαγωγικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελένη Κ. Τζαβέλα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος ΜSc., Σύμβουλος Εφήβων και Γονέων- Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς, Επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)-Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π & Α. Κυριακού, και της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς (Μ.Θ.Σ.) του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός γραμματέας Science View κ. Μενέλαος Σωτηρίου.
 
Η δράση υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» (www.youth-life.gr) και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας - Β' Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" (www.youth-health.gr).
 
H είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 210 9231955.