Σχετικά με το θέμα της “μεταφοράς” των Γλυπτών του Παρθενώνα


Σχετικά με το θέμα της “μεταφοράς” των Γλυπτών του Παρθενώνα

 

Εχθές σας παρουσιάσαμε το θέμα που είχε δημιουργηθεί με το βιβλίο της Γ’ Λυκείου, στο οποίο αναφέρεται πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα είχαν “μεταφερθεί” από το Λόρδο Έλγιν, και ήταν απλώς “μάρμαρα”. (για περισσότερα πατήστε εδώ)


Οι εξελίξεις επάνω στο ζήτημα φαίνεται πως ήταν ραγδαίες, μιας και το βιβλίο αποσύρεται με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω σχετικά:

“Πρόκειται για τερατώδη διατύπωση. Είναι βιβλίο που εκδόθηκε το 2003. Έδωσα εντολή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή πρότασης προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για οδηγίες διδασκαλίας, ώστε οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα 'Ιστορία της Τέχνης της Γ' Λυκείου', να δίνουν τις ορθές πληροφορίες προς τους μαθητές. Άλλωστε το βιβλίο θα αποσυρθεί την επόμενη σχολική χρονιά”

Ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος πάντως δε παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα, τονίζοντας πως αυτό ήρθε στην επικαιρότητα κατά τη προεκλογική περίοδο.