Ξέρεις τα πάντα για τα “πικάντικα” μηνύματα; Mάλλον όχι.


Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να... καυχιέται ότι τραβάει όλη την προσοχή στις μέρες μας, στο κομμάτι της επικοινωνίας μεταξύ αντρών και γυναικών, είναι το sexting. Καλά τα emojis - τα οποία διευκολύνουν και τις σχέσεις-, καλές οι καρδούλες στο Instagram, καλά και τα παραδοσιακά μηνύματα, αλλά το sexting είναι το κάτι άλλο. Είναι διεγερτικό, είναι διασκεδαστικό, είναι... δημοφιλές. Είναι σούπερ σταρ.

Υπάρχουν και στοιχεία: μια έρευνα που είχε γίνει από το Teenage Research Unlimited, είχε διαπιστώσει ότι το 1/3 των νέων 20-26 ετών, έλεγαν "ναι" σε ανταλλαγή πικάντικων μηνυμάτων. Οι ενήλικες, στη πλειοψηφία τους, παραδέχτηκαν ότι είχαν στείλει πονηρά μηνύματα με αυτοσκοπό το φλερτ.

Γνώριμα όλα αυτά, το ξέρουμε. Δε θες "βούλες" ειδικών για να σου πουν αυτό που ξέρεις: τα πικάντικα μηνύματα πηγαίνουν και έρχονται. Αλλά καλό είναι, όσο αυτή η διαδικασία δε... σταματάει, να ξέρεις μερικά πραγματάκια που τα αφορούν. Για καλό όλων. 

 

#1. Κάποιοι δε το διασκεδάζουν

Οh yes! Φυσικά και υπάρχουν έρευνες που λένε ότι το sexting είναι δημοφιλές, αλλά πάντα μα πάντα, υπάρχει κάποιος που δεν απολαμβάνει κάτι, και οφείλεις να του δώσεις την επιλογή. Αν είσαι άντρας, ξέρεις πολύ καλά ότι το να πιέσεις μια κοπέλα να σου στείλει γυμνή της φωτογραφία ή βίντεο, είναι απαράδεκτο. Όπως και το να στείλεις έτσι, μόνος σου, χωρίς να υπήρχε μεταξύ σας κάποιο σχετικό υπονοούμενο. Σου τα έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι κάποιες γυναίκες πιέζονται πολύ, και κάνουν λόγο για «αηδία, ασέβεια και παραβίαση» όταν λαμβάνουν φωτογραφίες με γεννητικά όργανα. Προσοχή, λοιπόν. Και όταν βλέπεις απαντήσεις όπως οι παρακάτω, πάρε το μήνυμα και μη στέλνεις το γυμνό σου το κορμί. Ισχύει και για γυναίκες...
 

sexting11.jpg

 #2. Το sexting δεν είναι υπόθεση δύο...


Και έστω ότι τελικά θέλετε να ανταλλάξετε μηνύματα, είστε σε αυτή τη φάση. Πριν πατήσεις το send, μάθε ότι παίζει αρκετά, το περιεχόμενο τους να μη μείνει μεταξύ σας... Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sexual Health, 1 στα 4 πονηρά μηνύματα τελικά δε μένουν μόνο στον παραλήπτη αλλά τα βλέπουν κι άλλοι. Το 25% όσων συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, παραδέχτηκε ότι όταν λαμβάνει τέτοιο υλικό, το δείχνει και αλλού - κατά μέσο όρο σε 3 φίλους! Πιο επιρρεπείς στο μοίρασμα είναι οι άντρες...
 

#3. Υπάρχουν εφαρμογές που προστατεύουν 

Με δεδομένο το fact νούμερο 2, είναι αναπόφευκτο αν θες να επιδοθείς σε sexting, να δώσεις μεγάλη προσοχή. Το Snapchat το ξέρεις, αλλά δεν είναι το μόνο και το πιο ασφαλές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ανταλλάξεις μηνύματα... πονηρού περιεχομένου. Υπάρχουν διάφορα apps εκεί έξω, που προσπαθούν να σου δώσουν αυτό που ψάχνεις: ασφάλεια. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Confide, το οποίο κρυπτογραφεί τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και τα έγγραφα και μετά τα εξαφανίζει. Επίσης, δεν επιτρέπει τη λήψη screenshots, πράγμα πολύ χρήσιμο και "φάκα" για τους πονηρούς. 
 

#4. Κάποιοι τα βρίσκουν αθώα

Αν είσαι σε σχέση, καλό είναι να κάνεις μια κουβεντούλα σχετικά με το θέμα sexting, για να ξέρεις που βαδίζεις δηλαδή. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έχει γίνει, πολλοί δε θεωρούν ότι τα καυτά μηνύματα είναι απιστία. Εσύ τι θεωρείς άραγε; Αν έχεις αγόρι, είναι τελείως... νορμάλ και αθώο να στέλνεις μια γυμνή σου φωτογραφία; Απλή ρητορική ερώτηση...
 

Αυτά, λοιπόν, τα λίγα για το sexting. Τώρα που ξέρεις τις λεπτομέρειες, παίξε με τους σωστούς όρους. Αν δε λάβεις τίποτα υπόψη σου, παίζει να την πατήσεις. Και μη πεις ότι δε στα 'λεγα!