Τι είναι το freerunning; Για τον Δημήτρη DK Κυρσανίδη, νικητή του Red Bull Art of Motion 2014, όπως εξηγεί, είναι απλά ελευθερία.


Τι είναι το freerunning; Για τον Δημήτρη DK Κυρσανίδη, νικητή του RedBullArtofMotion 2014, όπως εξηγεί, είναι απλά ελευθερία.

 

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη από κανόνες και πρέπει, υπάρχει η ανάγκη της έκφρασης και της μοναδικότητας. Οι freerunners το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, εξερευνώντας τον κόσμο με πυξίδα τη δίψα τους για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Και όταν αντιμετωπίζουν κούραση και δυσκολίες, δεν το βάζουν κάτω αλλά πεισμώνουν και προχωρούν…γιατί μόνο έτσι βρίσκουν την ελευθερία.

 

Σε αυτές τις γραμμές συνοψίζεται, άλλωστε, η κοσμοθεωρία του Δημήτρη DK Κυρσανίδη, του πρώτου Έλληνα αθλητή που πέρυσι κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του Red Bull Art of Motion. Λίγες μέρες πριν διαγωνιστεί για να διατηρήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου διαγωνισμού freerunning στις 3 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη, ο Δημήτρης μας ξεναγεί με τον τρόπο του στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη και εξηγεί: «Κατάλαβα πως θέλω να κάνω freerunning πριν από 8 χρόνια όταν συνειδητοποίησα ότι δε με γέμιζαν τα αθλήματα που είχα δοκιμάσει ως τότε. Έτσι επέλεξα κάτι που ήταν λιγότερο δημοφιλές αλλά πιο δημιουργικό και τεχνικά πιο δύσκολο. Στη συνέχεια είδα ότι όσο έβαζα στόχους, τους πετύχαινα. Πέρα από το freerunning όμως κάνω και tricking, B-boying, acrostreet και εξασκώ μερικές βασικές κινήσεις της capoeira.»

 

 

DK Free (2).jpg

 

Μετά από μία χρόνια γεμάτη ταξίδια και προπονήσεις, επιστρέφει έτοιμος να παρουσιάσει νέες κινήσεις και τεχνικές στο φετινό αγώνα. «Σίγουρα μαθαίνω πράγματα για τη νοοτροπία κάθε χώρας και του κόσμου εκεί. Κάνω πολλές συζητήσεις με κόσμο που θαύμαζα και θαυμάζω. Κυρίως ανοίγει το μυαλό μου.» Ωστόσο, όταν τον ρωτούν αν θα σταθεί και πάλι στο βάθρο, εκείνος ξεκαθαρίζει: «θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αλλά το παν δεν είναι η νίκη. Είναι, το να περάσω καλά μαζί με φίλους από όλο τον κόσμο με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Αν αυτό με φέρει και στο podium, θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη!»

 

Ο αγώνας, τον οποίο η ΕΚΟ έχει αναλάβει να τροφοδοτήσει με την ποιότητα και πιστότητα των προϊόντων της, θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και από το Novasports 1 HD, αλλά και για εκείνους που προτιμούν την digital εμπειρία από τις πλατφόρμες: Red Bull TV, Xbox 360, Apple TV και Samsung Smart TV και από το redbullartofmotion.com. Εκτός από τα βραβεία του βάθρου, το CU θα βραβεύσει τον freerunner που θα δώσει τον πιο… Restart εαυτό του με το Best Trick Award.

 

DK Free (3).jpg