Τα κίτρινα ποδήλατα στους δρόμους της χώρας είναι σκέτη απογοήτευση.


Αγαπάς το ποδήλατο; Κι εμείς. Πολύ. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας μεταφορικά μέσα. Εντός και εκτός της πόλης. Πολλοί άνθρωποι σε πολλές χώρες του κόσμου το χρησιμοποιούν καθημερινά για την μετακίνησή τους. Ειδικά, σε πόλεις με υπερβολικό πληθυσμό. Να, σαν την Κίνα. Η Κίνα είναι η χώρα με τον περισσότερο πληθυσμό, με τον αριθμό να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο σε κατοίκους.

Πέρσι λοιπόν, η μετακίνηση πολλών κατοίκων της Κίνας, βασίστηκε στα ποδήλατα και το λεγόμενο “bike-sharing”. Πολλές εταιρίες δημιουργήθηκαν με αφορμή το “bike –sharing”, νοικιάζοντας στους κατοίκους χρωματιστά ποδήλατα για την μετακίνησή τους.

Τώρα όμως, σύμφωνα με την The Atlantic, ο αριθμός των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ πολλές πόλεις της Κίνας δεν ακολουθούν τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν οι υποδομές για να υποστηρίξουν τον τεράστιο αριθμό των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται ολόκληρα τετράγωνα στους ήδη γεμάτους από τον κόσμο, δρόμους και να επικρατεί πανικός! Εικόνες από τα εγκαταλελειμμένα ποδήλατα προκαλούν ενδιαφέρον αλλά είναι αρκετά θλιβερό παράλληλα να βλέπει κανείς τα κάποτε όμορφα αυτά ποδήλατα να δέχονται τέτοια μεταχείριση.

Αν και το “bike-sharing” είναι ακόμα ένας διάσημος τρόπος μετακίνησης στην Κίνα, η εξέλιξη αυτού του φαινόμενου δεν έχει καλή έκβαση.

Δες μερικές από τις απίστευτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η The Atlantic, παρακάτω.

bikesharingproblem_china_01.jpgbikesharingproblem_china_02.jpgbikesharingproblem_china_03.jpgbikesharingproblem_china_04.jpgbikesharingproblem_china_05.jpg

Κεντρική φωτό: Qilai Shen/Bloomberg

Πηγή: Τhe Atlantic